Drie jeugdteams kampioen herfstcompetitie

Met negen teams op de zondag en twee teams op woensdag deed Barendrecht mee aan de districtscompetitie. In de herfstcompetitie zijn drie jeugdteams kampioen geworden.

Gemengd t/m 17 jaar HoofdklassePam Ketelaars, Daniek Schuurman, Melanie van Schijndel, Matthijs van Eijsden, Nuri Tüzen en Sandesh Hindori zijn op 28 november 2012 in de Hoofdklasse kampioen geworden. De laatste wedstrijd tegen TOP, die op de tweede plaats stond, moesten er nog twee punten behaald worden. De ploeg uit Papendrecht had al meegedeeld dat zij twee sterkere invallers zouden laten spelen. TOP had in de opstelling de twee sterke invallers verdeeld over vier wedstrijden waardoor ze met 4-1 dachten te winnen. Na vier wedstrijden was de stand 3-1 voor TOP. De allerlaatste wedstrijd, de jongensdubbel, werd beslissend. De eerste set was voor TOP en met een 4-1 achterstand in de tweede set leek het kampioenschap ver weg. De jongensdubbel van Barendrecht wist echter vier games achter elkaar te winnen waardoor weer alles mogelijk werd. De tweede set werd beslist met een spannende tiebreak in het voordeel van tennisvereniging Barendrecht. Daarna werd de derde set met 6-1 gewonnen en het kampioenschap werd gevierd.


Jongens t/m 13 jaar team 1 Open klasseChris de Waal, Lennart van Wimersma, Jan Veraart en Daan van der Plas zijn wederom kampioen geworden. Ondanks het verzoek aan de KNLTB om deze jongens in een sterke poule in te delen is het ze gewoon weer gelukt. Eén tegenstander, TV de Hartel uit Spijkenisse, haalde nog drie punten in twee wedstrijden tegen onze kanjers. De andere twee tegenstanders werden met twee keer 5-0 naar huis gestuurd.


Jongens t/m 13 jaar team 3 Open klasseFriso Lems, Kabir Baan, Floyd Peeters en Bas Rust zijn kampioen geworden. De eerste drie jongens waren in het voorjaar ook al kampioen. Bas Rust is nieuwkomer in dit team. Er werd slechts één keer verloren van Rhoon, het team dat op de tweede plaats eindigde. De vier jongens wisten zes punten meer te verzamelen dan Rhoon en bewees hiermee de sterkste uit de poule te zijn.
Mooie tweede plaats voor gemengd team t/m 13 jaar Open klasse woensdagmiddag

Het gemengde team t/m 13 jaar op de woensdag is na een gelijkspel tegen de kampioen Sluipers op de tweede plaats geëindigd. Het team verloor geen enkele wedstrijd. Een goede prestatie van captain Nikita Kosten, Birgit Jaape, Marisha van der Arend, Thomas Prooi, Achraf Habab en Niek Schilperoord.

Inloggen