DEZE WINTER weer FEEST OP IJSBAAN ZIEDEWIJ?

Zodra de temperaturen een paar dagen onder het vriespunt zakken, zal op sportpark Ziedewij weer een heuse ijsbaan gecreëerd worden. In februari van dit jaar hebben ruim 5500 schaatsers gedurende tien dagen de ijzers onder gebonden. “Misschien kan ’t nu al tijdens de kerstvakantie een gezellige tijd worden hier”, aldus initiatiefnemer Harry Spermon, rayonhoofd van Tennis Vereniging Barendrecht.

Zodra het onderwerp ijsbaan ter tafel komt, zit Spermon helemaal op z’n praatstoel. “Er wordt met Philip Molenaar, de groundsman van de tennisvereniging, en vele vrijwilligers van de TVB hard gewerkt om het naastgelegen hockeyveld weer om te bouwen naar een natuurijsbaan, met alles er op en er aan. Zo komt er bijvoorbeeld een gezellige koek en zopie, waar je voor schappelijke prijzen warme drankjes kunt kopen en natuurlijk ook erwtensoep en warme worst”. Het pas heropende Rozenpakhuys gaat het geheel met bomen nog gezelliger maken. Verder brengt Van de Heuvel sfeerverlichting aan en wordt er gezellige muziek gedraaid, maar wel zo dat de omwonenden hier geen last van hebben. De lichtmasten om het veld zijn weer in orde gemaakt door de firma’s J.S en Strago. Ook de bedrijven K. Groenenboom bv Cultuur Technische Werken en Kraayeveld hebben hun steentje bijgedragen.

“Met de politie zijn weer goede afspraken gemaakt, we willen totaal geen problemen. Verkeersregelaars zullen in de weekenden het parkeren begeleiden, waardoor de bewoners in de wijk ook minder overlast ervaren. Het moet een ouderwetse, winterse sfeer worden waar jong en oud plezier aan beleven”, aldus Harry. “De gemeente heeft dit initiatief wederom direct ondersteund. Zo konden wij heel snel aan het werk en werden in contact gebracht met Brandweer Barendrecht, die een pomp en slangen zal leveren om het veld van 7000 m2 onder water te zetten. De sproeiers en de professionele veegmachine maken er elke avond een mooi geprepareerde ijsvloer van, waar Thialf jaloers op kan zijn”. Bij een lange vorstperiode zullen kortebaan wedstrijden gehouden worden en misschien zelfs een marathon. Om de ijsbaan nog meer bekendheid te geven heeft Compacon Relatiegeschenken posters laten maken. Een deel van de totale opbrengst zal ten goede komen aan nog nader te bepalen goede doelen.

De voorlopige openingstijden zijn: doordeweeks van 15.30 uur tot 20.30 uur, op zaterdag van 10.00 tot 20.30 uur en op zondag van 13.00 tot 19.00 uur. Er zal een kleine bijdrage worden gevraagd:

Kinderen t/m 6 jaar gratis, kinderen van 7 t/m 14 jaar 1 euro en vanaf 15 jaar 2 euro. Hiervoor mag de hele dag worden geschaatst. Mocht je niet in het bezit zijn van schaatsen dan kun je deze zolang de voorraad strekt ook ter plaatse voor niet al te veel geld huren. Scholen en andere groepen kunnen op afspraak elke ochtend op werkdagen terecht vanaf 9.00 uur. Bel hiervoor 06-42473401 of 0180-613452.

En nu maar wachten op Koning Winter!Het schaatsteam van TVB,  bestaande uit v.l.n.r. Ruud Kapoen, Philip Molenaar,
Sjors Callenbach, Bob Edixoven, Huib van Everdingen en onderop Harry Spermon.

 

Inloggen