ÉÉN GROOT FEEST OP DE IJSBAAN
 

Op sportpark Ziedewij is vorige week een heuse ijsbaan gecreëerd. Gedurende 10 dagen hebben ruim 5500(!) schaatsers de ijzers onder gebonden. Op vrijdag 3 februari werd de baan geopend, waarbij de sneeuw voor een fantastisch decor zorgde. Daarna was het vooral een aangenaam zonnetje die het schaatsen een heerlijk tijdverdrijf maakte voor jong en oud. Gezien de weersvoorspellingen en de vele overuren van de vrijwilligers werd op zondag 12 februari de baan gesloten, terwijl de sneeuwvlokken weer neder daalden.

Zodra de temperaturen onder het vriespunt doken, nam Tennis Vereniging Barendrecht contact op met de gemeente. En waar vorig jaar de vergunning pas binnen was toen het al weer begon te dooien, was de toestemming van de enthousiaste gemeente dit jaar snel voor elkaar. Daarop begon het klusteam van TVB – bestaande uit Philip Molenaar, Huib van Everdingen, Bob Edixhoven, Ger Gouw, Ruud Kapoen, Sjors Callenbach, Willem Vat en aanvoerder Harry Spermon – met het prepareren van de baan. Met hulp van de brandweer en het grondbedrijf van Martin Groenenboom werd het aanpalende, voormalige hockeyveld opgespoten. Hierdoor ontstond een ijsvloer van wel 100 meter lang en 50 meter breed, uniek voor Barendrecht. De sproeiers en de professionele veegmachine maakten er elke avond een mooi geprepareerde ijsvloer van, waar Thialf jaloers op kon zijn. De sfeer werd nog eens verhoogd door de gezellige muziek, met op beide zaterdagen zelfs een professionele DJ, en de sfeerverlichting op de baan. Ondertussen werden in de koek-en-zopie wagen liters erwtensoep, glühwein en chocolademelk geschonken en vele broodjes worst geserveerd.

Ook de politie verleende haar medewerking en vooral het biketeam zorgde ervoor dat er geen enkele wanklank te horen was.

Niet alleen individuele sportievelingen waagden zich op het ijs, maar ook complete schoolklassen. Het hoogtepunt was de ochtend dat een groep gehandicapten van de Rank zich op het gladde ijs begaven. Hierbij werd zelfs een rolstoel op de baan gesignaleerd.

Op 5 maart wordt in een uitzending van het radiostation Exxact FM bekend gemaakt hoe hoog de opbrengst van deze unieke actie is geweest. Een groot deel daarvan zal naar een nader te bepalen goed doel worden overgemaakt. Ondertussen geniet de organisatie van een perfect geslaagd evenement, dat als het weer en een vertraagde huizenbouw het toelaat volgend jaar beslist weer op het programma staat.

Nu ook in de lokale krant:
dichtbij.nl
deweekkrant.nl Het Zuiden Barendrecht

Inloggen