Wintertoernooi 2008-2009

 

WINTERSE SFEREN BIJ TENNISVERENIGING BARENDRECHT

Zaterdag 7 maart vond het laatste wintertennistoernooi plaats op sportpark Ziedeweij. De recreatiecommissie van Tennisvereniging Barendrecht was in haar nopjes met 36 deelnemers en zelfs 7 reserves. De kantine van de naburige schietvereniging was omgetoverd in een heuse après-skitent. En met de heerlijke door de Alpenzusjes klaargemaakte versnaperingen als Apfelstrudel, glühwein en kaasfondue waande men zich in de hoge bergen.…

Uiteraard werd er in de tennishal wel fanatiek gespeeld om de punten en dat leverde uiteindelijk Renske Martens en Rene van Nierop als winnaars van de fraaie chocolade trofee op, aangezien zij op de 13e plaats waren geëindigd. Ook voor de andere spelers was trouwens een lekkernij weggelegd. Tussen de tennispartijen door waren de kundige instructeurs van Schietvereniging de Vrijheid bezig om de enthousiaste deelnemers de beginselen van het geweerschieten bij te brengen. Dit onderdeel werd glansrijk gewonnen door Brigitte Leenheer.

De recreatiecommissie is intussen al volop bezig met het buitenseizoen. Op woensdag 8 april om 20.00 uur zal de eerste husselavond beginnen; het eerstkomende evenement is het Paastoernooi op (Goede) vrijdag 10 april, aanvang 19.30 uur.

Bijzonder geslaagd Schiettoernooi

TV-Barendrecht i.s.m. SSV “De Vrijheid”

Op zaterdag 24 januari 2009 organiseerde de recreatiecommissie van Tennisvereniging Barendrecht in samenwerking met de Sport Schietvereniging “De Vrijheid”, een gecombineerd schiet- en tennistoernooi. Omdat de tennisvereniging midden in de verbouw- nieuwbouw van het nieuwe clubhuis zit, heeft de schietvereniging haar clubhuis en schietbanen voor de tennissers ter beschikking gesteld. Zo’n 36 leden van de TV-Barendrecht hadden zich aangemeld. “Daar komen de schutters” moeten de drie leden Hennie, (barkeeper) Hennie en Wil (perfecte schietinstructeurs) van SSV De Vrijheid gedacht hebben. Er werd in drie groepen gewerkt. Groep 1 werkte in de tennishal haar eerste partijen af. Groep 2 ging onder begeleiding de schietbaan op. Daar had men de keuze om te schieten met een karabijn of een (lang-) geweer. Iedereen mocht drie kaarten schieten. De beste resultaten van 2 kaarten telden mee voor het eindresultaat. Groep 3 begon met een lekker kopje koffie met een “bokkenpoot” erbij.

De recreatiecommissie had het thema schieten een beetje vertaald naar de jacht. Zo waren de hapjes geheel in stijl: wildzwijnpaté, reepaté, fazantpaté, gemarineerde kipvleugeltjes enz. Ook de aankleding was zoveel mogelijk gerelateerd aan de jacht.

Gedurende de gehele avond werd er lekker gegeten en gedronken. Hennie, je was een fantastische barkeeper! Iedereen heeft twee dubbelpartijen gespeeld en een rondje geschoten. De ervaringen over deze opzet van het toernooi waren zeer positief. Rond middennacht werden de prijzen uitgereikt.

Door de schietvereniging waren drie bekers ter beschikking gesteld. De grootste beker werd uitgereikt aan degene met de minste punten en er was een beker voor de beste dame en heer.

Minste punten: Huib van Everdingen.

Beste dame: Lyanne Monster.

Beste heer: Ton Monster.

Volgens de traditie van de recreatiecommissie krijgen een dame en een heer die op plaats 13 eindigen een prijs. Deze avond waren de gelukkigen Will van Vliet en Iris Lauinger. Van harte gefeliciteerd. Voor iedere deelnemer was er een herinnering (houten hertje) aan deze leuke avond. Het volgende RC-toernooi zal worden gehouden op zaterdag 7 maart 2009. Ook traditioneel, het “Après-ski toernooi”. Informatie verschijnt later op www.tvbarendrecht.nl en op de uitnodiging in de hal.
 

Inloggen